English (GB) Dutch (NL) Irish (IE) German (DE) Italian (IT) Romanian (RO) Croatian (HR) Flemish (BE) Spanish (ES)

Huis

Project

Partners

Nieuws

Resultaten

Contact

5 - 6 September 2013 - Nieuw Europees partnerschap gelanceerd: Jonge werkzoekenden ondersteunen

Way to Learn to Work Project gehost 1 Transnationale bijeenkomst georganiseerd door Stichting Stimulansz in Utrecht, Nederland tussen 5 en 6 september 2013.

Meer dan 30 afgevaardigden uit heel Europa namen deel aan een conferentie werkgelegenheid voor jongeren in Nederland onlangs om de barrières van het maken van jongeren werk klaar 'te verkennen.

Maar ook om een nieuwe transnationale partnerschap te lanceren om de beste praktijken, ideeën en kansen aan jonge werklozen te ondersteunen wisselen.

De
Dutch Foundation of Innovation Welfare 2 Work gevestigd in Papendrecht (nabij Rotterdam) en Stimulansz, gevestigd in Utrecht, gastheer van de nieuwe Euro-partnerschap.

De tweedaagse conferentie gekeken naar manieren om jongeren te ondersteunen om verbinding te maken met lokale werkgevers, maar ook kijken naar de korte termijn educatieve programma's, en nieuwe ideeën en beleid om politieke strategieën en arbeidsmarktpraktijken vorm in de deelnemende landen.

Organisaties uit verschillende Europese landen deel aan de conferentie, waaronder; Plymouth, Glasgow (UK), Dublin (Ierland), Papendrecht / Rotterdam, Utrecht (Nederland), Keulen, Berlijn (Duitsland), Canarische Eilanden (Spanje), Boekarest (Roemenië), Kortrijk (België), Brescia (Italië) en Osijek (Kroatië), waar afgevaardigden gaven presentaties, gedeelde ideeën over hoe de kansen op werk voor jongeren in de EU te verbeteren.

Pieter Van Schie, chief executive van Werkcenter die co-gastheer van het evenement, zei: "Het meest waardevolle bezit dat we hebben is onze jonge mensen, en onze conferentie was over het instellen van de voorwaarden over hoe we jonge werklozen en dat maakt dat miljoenen kan ondersteunen jongeren in heel Europa zonder vaardigheden, geen hoop, en waar de jeugdwerkloosheid in landen als Spanje en Griekenland is meer dan vijftig procent. "

"De doelstellingen van het nieuwe partnerschap is om te werken met jonge mensen, zodat ze werkervaring kunnen opdoen, steun lokale scholen over stageprogramma's, en kijk naar geformaliseerde certificaten die verder onderwijs of werkgelegenheid vooruitgang kan helpen."

Gerrit Jan Schep, directeur van Stimulansz, gevestigd in Utrecht, heeft gezegd: "Diverse delegaties uit de hele EU woonden de conferentie met de eenvoudige doel samen te werken op Europees niveau - om ons partnerschap werk voor jonge mensen over de EU te maken."

Klaus-Dieter Paul, van Duitse organisatie U-Bus, zei: "Het kan niet zijn dat we een verloren generatie en het evenement Utrecht is een eerste van velen om best practices te delen in de Europese Unie, en om onze jonge werklozen te vinden ondersteunen mogelijkheden werken. "

Verena Hoheiser van Diakonie Michaelshoven, ook gevestigd in Duitsland, toegevoegd. "Ik neem een delegatie van leerlingen uit Duitsland naar Plymouth, en het werken met Amandel Vocational Link dat jonge studenten in heel Europa ondersteunt.

Onze Europese partnerschappen zijn cruciaal om mensen te ondersteunen om hun leven te verbeteren door de kracht van dergelijke transnationale uitwisselingen. "

Werkcenter is op zoek om te groeien in het Verenigd Koninkrijk en al het leveren van projecten in Glasgow en Edinburgh in collabouration met de Schotse regering, met een innovatieve kleinschalige plaatsing project die met jongeren 18-30 jarigen op zoek naar werk met lokale werkgevers te vinden. Dat kost ook jongeren naar Europa om te leren op een negen weken durende programma.

De heer Van Schie bezocht onlangs Plymouth voor een fact-finding missie en wil graag werken met andere stad, werkgevers en werkloze jongeren.

Werkcenter is een onafhankelijk maatschappelijk commercieel bedrijf die is operationeel in Nederland en onlangs in het Verenigd Koninkrijk (Aberdeen) die stages om langdurige jeugdwerkloosheid aan te pakken met kantoren gevestigd in het hart van Utrecht van het commerciële centrum van Rotterdam organiseert. Wij coachen van jongeren op een baan en leven vaardigheden en matchen met werk, jobs die werkgevers zijn wanhopig in te vullen.

Alison Casey, van Casey's Corner, en een Britse gemeenteraadslid die de Utrechtse jeugd-conferentie bijwoonde, voegde toe: "Het tweedaagse seminar was een mooie gelegenheid om best practices te ruilen, te identificeren eigenzinnige en levendige initiatieven die jongeren ondersteunen om stages te vinden , opleiding en werkgelegenheid. "

De volgende deelnemende conferentie zal worden gehouden in Spanje volgende maand.

Iedereen op zoek naar meer informatie kunt contact opnemen met:
http://www.way2learn2work.eu/

Group Discussion W2L2W with Young Participant Jasmijn

 

Onthoud me
Paswoord vergeten? Een account aanmaken

Intranet

Nieuws

28 - 29 May 2015 - Meeting in Netherlands

August 2014 - Interim Highlights Way 2 Learn 2 Work

9th - 10th April 2015 - Meeting in Belgium

For the project W2L2W (Way to Learn to Work) 36 people from nine European countries were guest in...

...

The Way to Learn to Work project is funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.