English (GB) Dutch (NL) Irish (IE) German (DE) Italian (IT) Romanian (RO) Croatian (HR) Flemish (BE) Spanish (ES)

Početna

Projekt

Partneri

Vijesti

Rezultati

Kontakt

Najvrijednije ulaganje je ulaganje u naše mlade ljude

Strukovno obrazovanje je ključno u povezivanju mladih i tržišta rada. Naravno, kulture i sustavi se razlikuju. Ovo partnerstvo će istraživati i koristiti mogućnosti kratkoročnih programa strukovnog obrazovanja kako bi se povećala kompetentnost mladih za stvaranje veze s tržištem rada. Kroz projekt planiramo stvoriti nove ideje za politike i instrumente tržišta rada u državama koje sudjeluju kao partneri na projektu: Nizozemska, Ujedinjeno Kraljevstvo (Škotska), Irska, Njemačka, Belgija, Rumunjska, Hrvatska, Španjolska i Italija. Nezaposlenost mladih je veliki izazov koji se treba rješavati kroz organiziranje i realne metode. Potrebne su nam inicijative koje je moguće provesti na većim razmjerima.

Partnerstvo „Way to Learn o Work“ je upravo takva inicijativa. Napraviti ćemo to kroz istraživanje i uspoređivanje lokalnih i nacionalnih programa strukovnih obrazovanja (koje koriste partneri i tihi partneri) s fokusom na (dugoročno) nezaposlene mlade i mogućnostima da te programe prilagodimo „Work First“ (Model Werkcentra, ali i programi koji se temelje na pristupu školovanju kroz praktičan rad) modelu u državi partnera. Činjenica je da su mladi ljudi isključeni s tržišta rada na duže periode i lišeni „učenja kroz posao“ što ih ostavlja s manjkom vještina koji nikada neće moći nadoknaditi. Glavni predmet je dakle kako su mladi sposobni započeti i završiti strukovno obrazovanje (steći radno iskustvo) na određeni način i da se to može formalizirati potvrdom/ certifikatom. Naposljetku: ključni zaključak ovdje je, da se uspješni rezultati, osim onih koji su povezani s daljnjim obrazovanjem ili zapošljavanjem mogu roditi i iz uključenosti u Work First program ili druge strukovne programe.

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku? Kreiraj korisnički račun

Intranet

Vijesti

28 - 29 May 2015 - Meeting in Netherlands

August 2014 - Interim Highlights Way 2 Learn 2 Work

9th - 10th April 2015 - Meeting in Belgium

For the project W2L2W (Way to Learn to Work) 36 people from nine European countries were guest in...

...

The Way to Learn to Work project is funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.