English (GB) Dutch (NL) Irish (IE) German (DE) Italian (IT) Romanian (RO) Croatian (HR) Flemish (BE) Spanish (ES)

Početna

Projekt

Partneri

Vijesti

Rezultati

Kontakt

5 - 6 Lipnja 2014 - Sastanak u Hrvatskoj

Sastanak projekta „Way 2 learn to work“ održao se u Osijeku, 05. i 06. Lipnja 2014. Sastanku su prisutvovali predstavnici iz Rumunjske, Italije, Nizozemske, Škotske, Kanarskih otoka i Njemačke. Prvi dan sastanka održan je na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, područnoj službi u Osijeku, gdje je između ostalih sve pristune pozdravio i predstojnik Zavoda koji je i predstavio samu unstituciju i njihov okvir rada. Sudionici su upoznati i s problemima nezaposlenih mladih u Republici Hrvatskoj kroz prezentaciju studenata Pravnog fakulteta iz Osijek te njihov film „Blokirana generacija“. Prvog dana prezentiran je i rad CISOKovog ureda u Osijeku. U drugom djelu programa, posjećena je srednja škola Dalj te njihova učenička zadruga „Dalya“ kroz koju se učenike uči radu i odgovornosti kroz 9 sekcija u njihovim staklenicima i vrtovima. Ova zadruga služi kao model koji daje učenicima pogled u stvarni poslovni svijet te im daje teoretska i praktička znanja i priprema za nošenje s potencijalnim poteškoćama u poslu.

Drugi dan sastanka održan je u prostorijama BIOSa. U prvom djelu radilo se u radnim grupama po temama koje se tiču samoga projekta (razvoj, rizici, diseminacija, website). U drugom djelu dana, predstavljen je Hrvatski obrazovni sustav, nakon čega je usljedilo i predstavljanje Centra za poduzetništvo iz Osijeka koji je osnovan s ciljem razvoja i promocije poduzetništva. Predstavljen je također i jedan od projekata Centra (A.C.T.I.V.E.). Pred sam kraj, sudionicima je predstavljen i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka, koji pruža prostor i različite druge poslovne usluge za mala i srednje velika poduzeća. Posljednja prezentacija bila je na temu „Osijek Software City“ – projekt koji cilja na povećanje razvoja IT industrije u Osijeku.

Zapamti me
Zaboravili ste lozinku? Kreiraj korisnički račun

Intranet

Vijesti

28 - 29 May 2015 - Meeting in Netherlands

August 2014 - Interim Highlights Way 2 Learn 2 Work

9th - 10th April 2015 - Meeting in Belgium

For the project W2L2W (Way to Learn to Work) 36 people from nine European countries were guest in...

...

The Way to Learn to Work project is funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.